MASSAGE BIJ (na) KANKER

Helaas komen we in ons leven ook voor minder leuke dingen te staan zoals bijvoorbeeld de ziekte kanker.
Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte, staat je wereld op zijn kop en staat het even stil!

Eerst de Schrik, de Angst, Boosheid maar ook de Vechtlust om beter te worden. Wachten op uitslagen, de vele gesprekken, behandel scenario's, de Behandeling, het ondergaan en het verwerken.

Het is allemaal zo ontzettend veel dat je " onbewust " meer geleefd wordt dan dat je nog bewust leeft, het is overleven.

 

Het heeft een enorme impact, de ziekte kanker, op je mentale en fysieke welzijn.
Wat gebeurt er met je? De onzekerheid.  Zal de behandeling wel aan slaan? Misschien wel een operatie met de nodige gevolgen.

Een proces dat je aangaat omdat je wilt blijven leven, de ziekte die je van binnen verandert maar je vechtlust geeft je alle kracht.

Even echt ontspannen is er vaak niet bij en vertrouwen in het lichaam is ver te zoeken, weet je nog hoe je lichaam voelt? 

Jouw lichaam mag er gewoon zijn, ongeacht met eventuele littekens of amputatie, je lichaam is van jou en het is zo fijn als je dat weer kunt voelen en even ontspannen.

 

Wat is Massage bij Kanker?
Massage bij kanker is een vorm van ontspanningsmassage die aangepast wordt aan de conditie en de behandeling van een cliënt die kanker heeft (gehad).
Massage bij kanker is een bijzonder zachte vorm van aanraking met als enige doel bij te dragen tot ontspanning en het welzijn van u als cliënt.
Het lichaam van een iemand die kanker heeft (gehad), is door de ziekte en behandelingen tijdelijke uit balans.

 

Wat is Massage bij Kanker niet!
Massage bij kanker is geen vervanging van reguliere medische zorg!
Het is een ontspanningsmassage die het lichaam en ook de geest even een moment van rust geeft. 
Massage bij kanker dient dus niet als vervanging van welke behandeling dan ook tijdens en na de ziekte kanker.

 

Wat kan een Massage Bij Kanker betekenen?
Iedereen die kanker heeft wordt op heel wat vlakken uitgedaagd en uit balans gebracht, zowel lichamelijke als geestelijk, emotioneel als relationeel heeft de diagnose, de bij behorende behandelingen een ware impact op je leven.
Massage bij kanker biedt geen genezing maar ondersteunt via de ontspanning het immuunsysteem waardoor het de kwaliteit van het leven verbetert.
Massage kan ook symptomen als: Pijn, Misselijkheid, Vermoeidheid, Angst, eenzaamheid, Slapeloosheid, Isolatie, Depressie en Stress verminderen.
De Massage kan in alle fasen  van het ziekteproces gegeven worden, denk aan: Voor, tijdens en na de behandelingen en ook in de palliatieve prikkels / terminale fase.
Het lichaam en de geest hebben behoefte aan ontspanning.
De positieve prikkels van de zachte aanraking helpt het contact en het vertrouwen in het eigen lichaam weer te herstellen, een massage kan op zulke momenten een welkome afleiding zijn van zorgen en pijn.

Na een uitgebreide anamnese, die volledig in afstemming en overleg met u als cliënt wordt afgenomen, maak ik een massageplan. 
Er is volop ruimte en tijd voor wat er op dat moment ontstaat.

De massage kan ook eventueel thuis gegeven worden, op bed, bank of (tuin)stoel.
Ik kijk naar de situatie op het moment dat u in mijn praktijk bent of ik bij u thuis kom.
Samen nemen we door wat u graag wenst.

Er wordt rekening gehouden met uw lichamelijke situatie zoals het aangedane gebied, de eventuele lichamelijke klachten door de medicatie en het energie niveau van de dag.

Gun uw zelf een ontspannen moment wat u zo verdient en ontdekt uw eigen lichaam weer!

 

Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister Netwerk Massage Bij Kanker

 www.netwerkmassagebijkanker.nl

De opleiding voldoet aan de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage (s4om) in de VS.